Modern Ev Mobilya Dekorasyon Fikirleri

06-05-2022 21:51
Modern Ev Mobilya Dekorasyon Fikirleri
By Atasoy mobilya
Oturma odası dekorasyonları çeşitli ipuçlarını takip ederek daha estetik bir şekilde yapılabilir. Oturduğunuz evi dekore etmek elbette çok eğlencelidir ancak planlanırken üzerinde düşünülmesi ve dikkate alınması gereken bir konudur. Bu anlamda öncelikle dekore edilecek odanın boyutlarının dikkate alınması gerektiğini belirtmek gerekir. Uzun süreli problemlerden kaçınmak için oturma odasını dekore ederken sadece odanın büyüklüğünü değil, kişisel zevkleri ve tarzları da göz önünde bulundurmak önemlidir. Örneğin geniş odalar için göz alıcı özellikler sağlamak için odanın oturma alanını görmenize izin vermeyen mobilyalar tercih etmelisiniz. Yaşam alanınıza stil ve uyum getiren mobilyalar, aileniz ve konforunuz için en verimli ve estetik alanı tasarlamanız için size fırsat sunar.
 

İhtiyaçlarınızı Belirleyin

 

Oturma odası dekorasyonu nasıl olmalı sorusu için ilk olarak ihtiyaçlarınızı belirmeniz gerekir. Oturma odaları, evlerin en sık kullanılan alanlarından biridir. Bundan dolayı dilediğiniz tarzda dekorasyon yaparsanız evinizde huzurlu bir zaman geçirebilirsiniz. Salonunuzu dekore ederken ilk yapmanız gereken dekorasyondan ne beklediğinizi netleştirmektir. Bu açıdan modern bir dekorasyon veya rüstik bir dekorasyon arasında seçim yapabilirsiniz. Ardından ihtiyaçlarınızı belirleyerek buna göre mobilya seçmeniz gerekir. Tüm ihtiyaçlarınızı aynı anda karşılamanız mümkün değilse, ihtiyaçlarınızı önem sırasına göre düzenleyip buna göre dekore edebilirsiniz.

 

Koltuk Seçimi

 

dekorasyonu açısından ihtiyaç listenizin başında bir koltuğa ihtiyacınız olduğuna şüphe yoktur. Oturma odası dekorasyonunun en önemli aşamalarından biri olan koltukları seçerken odanın büyüklüğüne dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde çok büyük bir oturma odası boş bir alan gibi görünür. Bunun aksine, büyük koltuklar da küçük alanların verimsiz kullanılmasına neden olur. Bu durumun önüne geçmek için ise büyük oturma odaları için birden çok parçadan oluşan koltuk takımlarını tercih edebilirsiniz. Küçük bir oturma odası için ise hem dekoratif hem de çok fonksiyonlu kullanımlar sunan bir köşe kanepe tercih edebilirsiniz.

Halı Seçimi

 

Doğru mobilya seçimi ile evinizin dekorasyonu neredeyse tamamlandı. Ancak bir kilim seçerken yanlış bir karar, genel dekorasyonun atmosferini olumsuz etkileyebilir. Halılar, oturma odası yüzeyinin geniş bir alanını kaplar ve özenle seçilmesi gereken aksesuarlardan biridir. Oturma odanız normalden küçükse, kilim seçerken odayı olduğundan daha büyük gösteren bir tasarım seçmelisiniz. Geniş bir salonda, büyük tek parça halılar yerine birkaç küçük kilim kullanılarak dekorasyon daha belirgin hale gelir. Aynı halının farklı boylarını kullanabilir veya birbiriyle uyumlu farklı halılar seçebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken en temel noktalardan biri salonda kullanılan halının renginin ve tasarımının salonda kullanılan mobilyalarla uyumlu olmasıdır.

Aydınlatma Seçimi

Dekorasyon konseptini bir odaya entegre etmek için sıralanan adımlar arasında bir diğer önemli adım da aydınlatma ürünleri seçimidir. Aydınlatma, kendi özel köşelerinizi yaratmanın, bir odanın bölümlerini vurgulamanın veya oturma odanızın genel estetiğini iyileştirmenin en akıllı yolu olarak tanımlanabilir. Bu nedenle diğer unsurları ortadan kaldırmak en önemlisidir. Aydınlatmayı seçmeden önce odayı tamamlamanız gerekir. Kitaplığınızın köşelerini aydınlatmak için zevklerinizi yansıtan bir abajur, odanın sadece bir bölümünü vurgulayan zemin lambası gibi ürünleri tercih edebilirsiniz.

Duvar Boyası

Oturma odası duvarlarını boyarken odanın ne zaman ve nereden ışık aldığına dikkat etmeniz gerekir. Boyamaya çalıştığınız rengin tonunun ışıkla birlikte nasıl göründüğünü ve bu rengin odanıza uygun olup olmadığını da düşünmek önemlidir. Zıt tonları mobilyalarla eşleştirmek istemiyorsanız, sıcak pastel oturma odası duvarları için uygundur. Duvar kağıdını bu renklere uyacak şekilde tamamlayarak odanın bazı bölgelerine farklı bir hava verebilirsiniz. Bu aşamada oturma odası dekorasyon örnekleri de incelenebilir. Bu sayede hayalinizdeki gibi bir örneği inceleyerek buna uygun bir dekorasyon yapabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.